Home > Press/Novosti > KÖMMERLING LOCKSTAR - sigurnosna ručka
pro-K dobitnik nagrade u kategoriji kućnih instalacija i tehnologija: "Lockstar sigurnosni prozorski sistem", prozor sa integrisanom sigurnosnom ručkom Lockstar.

Prozor s integriranom Lockstar sigurnosnom ručkom, za profine GmbH osvojio je nagradu Pro-K 2017 u kategoriji domaćih instalacija i tehnologije.Od 1979. godine, pro-K Industrieverband Halbzeuge und Konsumprodukte aus Kunststoff e.V. (Industrijsko udruženje za poluproizvode i potrošačke proizvode od sintetičkih materijala), predstavlja ovu nagradu za izvanredne proizvode od plastike kako bi se javnost upoznala sa karakteristikama proizvoda od plastike.

"Lockstar sigurnosni prozorski sistem",što je pun naslov podneska, uvjerio je ovogodišnji žiri, svojim različitim prednostima u pogledu inovacije, dizajna i funkcionalnosti. Lockstar je jednostavno rješenje za sigurnost prozora i balkonskih vrata. Kombinuje prednosti ručke kao mehaničkog uređaja za zaključavanje sa funkcijom alarma.

Kada je uređaj za zaključavanje na mjestu, inovativni Lockstar sistem senzora prati bilo kakvo mehaničko djelovanje u odnosu na prozor, staklo i okov. Ovime su suvišni posebni senzori za lom stakla. Integrirani LED prikazuje funkcije diskretno ali jasno. Uređaj također radi i kada je prozor otvoren na kip - još jedna jedinstvena karakteristika proizvoda. Univerzalni dizajn dozvoljava laku nadogradnju na skoro svim obrtno otklopnim prozorima. Osnovna verzija ručke se dodatno može nadograditi, na primjer sa senorima za temperaturu i vlagu ili da komunicira sa drugim kućnim instalacijama putem Bluetooth veze.

Ukupno 19 inovativnih proizvoda od sintetičkih materijala u 10 kategorija je dobilo nagrade od stručnog žirija. Zvanična ceremonija dodjele nagrada će se odvijati na "pro-K nagradnoj noći ", 12. januara 2017. godine u Frankfurtu na Majni. "Veoma smo ponosni što smo osvojili Pro-K nagrade za tri naša proizvoda u roku od dvije godine. Izuzetno sam zadovoljan što je naš rad na razvoju tržišno orijentiranih proizvoda nagrađen nagradom ", rekao je dr Peter Mrosik, vlasnik i direktor profine-a.


KÖMMERLING LOCKSTAR ručku potražite kod naših ovlaštenih partnera > LINK "Kako kupiti naš prozor"