Njemački kvalitet za naš džep

 

Sa željom prilagođavanja postojećim uslovima privređivanja, osmišljen je projekt kojim će profine BH sa svojim partnerima ponuditi domaće proizvode po novom sistemu prodaje uz zadržavanje tradicionalno visokog kvaliteta a što za krajnji rezultat ima prihvatljivu cijenu finalnog proizvoda, odnosno, cijenu usklađenu sa platežnom moći građana.

Ovaj inovativni sistem prodaje, čiji je slogan: „Izmjeri, naruči, plati, vozi“, podrazumjeva da kupac samostalno izmjeri otvore prema uputstvu, dođe u prodajno mjesto i kupi gotove prozore ili naruči prozore po vlastitim dimenzijama, koje kasnije, ukoliko to želi, samostalno ugrađuje prema uputstvu za montažu ili ugradnju prepušta profesionalnom timu montera.

Danas svako može napraviti visoko kvalitetan proizvod za visoku cijenu, i takav proizvod danas ima konzumenta u BiH. S druge strane, danas, takođe, svako može napraviti proizvod niske kvalitete za nisku cijenu, i nažalost takvi proizvodi su preplavili BH tržište. Ali da bi se napravio kvalitetan proizvod po prihvatljivoj cijeni, moraju se razviti inovativne metode, kako u procesu proizvodnje repromaterijala i prozora tako i u sistemu prodaje.

Ukratko, „Njemački kvalitet za naš džep“, je light motiv projekta proeco2.