Home > O Kommerling-u > Profine BH
Profine BH

Profine BH - TROCAL, KÖMMERLING i KBE, sa jakim markama lideri smo na tržištu PVC profila za sisteme prozora i vrata u Bosni i Hercegovini.

Sada već  davne 1995. godine, prvi PVC prozori od TROCAL-a su ugrađeni na objekte u Bosni i Herecegovini, da bi 1998. godine na tržištu se pojavila firma HT TROPLAST BOSNA d.o.o, kao kćerka firme HT TROPLAST AG sa sjedištem u Troisdorfu, Njemačka.

1999. godine pod okriljem  HT TROPLAST AG dolazi i KBE da bi im se godinu kasnije, 2000. godine, pridružio i KÖMMERLING, kada se zajedničkim snagama (sinenergie) osniva nova kompanija sa tri jake marke: Profine GmbH, čime HT TROPLAST BOSNA postaje Profine BH d.o.o.

Osnovna djelatnost firme je prodaja PVC profila, pribora i okova za proizvodnju PVC prozora i vrata, grilja, roletni, kliznih i harmo stijena, PVC unutrašnjih vrata te unutrašnjih i vanjskih prozorskih klupica.

 

Zemlje uvoza su pored Njemačke, Austrije i Grčka, Turska, Italija... dok smo istovremeno postali značajan izvoznik aluminijskih profila za naše sisteme, kombinacija aluminija i PVC-a, kao i PVC profila presvučenih dekorativnim folijama u boji. Takođe sa partnerima iz BiH izvoznici smo u različite zemlje Europske unije.

 

  Organizaciona struktura profine BH d.o.o.