Home > O Kommerling-u > O nama > Smjernice
Smjernice

Sistemska ideja – sistemska ideja kod KÖMMERLING-a ne znači samo harmonično jedinstvo palete proizvoda, već takođe i brigu o proizvodu od istraživanja i razvoja preko proizvodnje do stručne upotrebe I ekološke reciklaže.

Ideja o okolini – briga o okolini KÖMMERLING-ovih proizvoda počinje već kod izbora sirovina. Proizvodnja profila odgovara najnovijim standardima tehnike i zakonskim odredbama. Kao član društva Rewindo GmbH - Recycling Service –KÖMMERLING se obavezuje, da stare prozore i ostatke proizvodnje od PVC-a reciklira u funkcionalni kružni tok sirovina. Reciklaža materijala za pakovanje funkcioniše takođe u jednom zatvorenom kružnom toku.

Ideja o partnerstvu - KÖMMERLING se posebno brine i savjetuje svoje partnere, zbog čega se nude obimni seminarski programi na područjima ekonomije poduzeća i tehnike, kao i praktični Workshop-i.

Ideja o kvaliteti – poduzeće radi po jednom detaljnom sistemu kvalitete bez nedostataka od razvoja proizvodnje do prodaje. Kritičku provjeru proizvoda vrše neovisni instituti za provjeru. Certificiranje kvalitete ISO 9001 izvršio je britanski institut za provjeru BSI.

Ideja o ekonomičnosti – pored raznovrsnih mogućnosti upotrebe i uređenja, uvjet za ekonomičnost je dug životni vijek, kao i minimalna potrošnja na održavanje proizvoda.